Keskellä koronaviruksen aiheuttamaa kaaosta on Rendialla juhlan paikka. – Saimme myönteisen päätöksen Ely-keskukselta esittelemämme hankkeen kehittämiseksi, Merja Saarinen iloitsee.

Rendia Oy:n hanke on ajoitukseltaan täydellinen, sillä nyt jos koskaan tarvitaan kaikki mahdolliset ideat ja kehitystyö pienyrittäjien toiminnan turvaamiseksi ja tehostamiseksi.
-Hankkeen ideointi lähti liikkeelle ihan käytännön tarpeesta, Saarinen kertoo. Työskentelemme sähköisen taloushallinnon kanssa päivittäin ja olemme huomanneet, että pienyrittäjillä on kynnys siirtyä sähköiseen kirjanpitoon ja taloushallintoon. Usein palveluja on rakennettu suurten toimijoiden tarpeisiin ja me haluamme kehittää mallin, jossa palvelut suunnataan pienyrittäjien tarpeita ajatellen.
Hankeessa myös selvitetään miksi osto- ja myyntireskontrat ovat kalliita käyttää yrityksissä. Pienyrittäjät maksavat käytännössä lisäpalveluista, mitä he eivät edes tarvitse.

Pyrimme kehittämään sellaisen mallin, jota yritysten olisi helppo käyttää ja mikä olisi taloudellisesti kustannustehokas yrityksille toimialasta riippumatta. Tavoitteenamme on varmistaa, että pienyrittäjillä on mahdollisuudet selviytyä kriisitilanteesta ja seurata omaa kirjanpitoaan sekä kehittää uusia toimintamalleja talouden tasapainottamiseksi.

Olemme innoissamme hankkeesta ja toimimme yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa ja suunnittelemme jatkokehitystyötä LAB-ammattikorkeakoulun  ja mahdollisesti Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa.

Hanke tuo uutta intoa työhön ja turvaa taloutta, jotta työaikaa voidaan käyttää ohjelman kehittämiseen.
Merja Saarinen innostaa muitakin yrittäjiä laittamaan ideat ja kehityshankkeet paperille ja hankemaan niiden toteuttamiseen tukea.
Ely-keskus etsii aina uusia paikallisia hankkeita ja kuka muu niitä voisi paremmin kehittää kuin paikallinen yrittäjä.
-Ideoiden kannattaa antaa lentää ja niitä kannattaa kehittää myös yhteistyössä toisten toimijoiden kanssa. Ensimmäinen ideapaperi on tuskin se, joka kannattaa laittaa Ely-keskukselle tai Business Finlandin arvioitavaksi, Saarinen vinkkaa.

Olemme auttaneet asiakasyrityksiämme hakemusten tekemissä ja autamme toki muitakin yrityksiä resurssiemme puitteissa. Etsimme myös yhteistyökumppaneita, Saarinen lupaa.

Omia ideoita ja asiantuntijuutta ei kannata aliarvioida, ja  turha vaatimattomuus tulee unohtaa. Oma osaaminen tulee laittaa esille ja sitä kautta myös muiden avuksi, Saarinen innostaa.

Kevään aikana hankkeen kehitystyössä otamme yhteyttä paikallisiin yrittäjiin ja suunnittelemme pilottiasiakkuuksia. Kerromme kuinka edistystä tapahtuu.