Kesällä on remonttien aika ja yritykset palkkaavat kesätyöntekijöitä. Tehdystä työstä maksetaan palkka ja maksajan tulee muistaa, että kaikki palkat tulee ilmoittaa tulorekisteriin. Mitään euromääräistä alarajaa ei ole.


Ilmoitukset tehdään myös alaikäisille ja ulkomaalaisille työntekijöille maksetuista palkoista. Myöskään työsuhteen pituudella ei ole alarajaa, yhdenkin päivän työsuhde tulee ilmoittaa. Yleisesti kaikki maksetut korvaukset tehdystä työstä tulee ilmoittaa tulorekisteriin.

Kesäaikana teetetään usein remontteja ja korjaustöitä niin kotona kuin mökillä, tai järjestetään juhlia, joissa pitopalvelu toimittaa tarjoilut ja ohjelmasta vastaa esimerkiksi bändi. Jos palveluntarjoaja kuuluu ennakkoperintörekisteriin, voi työn maksaa laskutuksena. Ennakkoperintärekisteriin kuuluminen tarkoittaa, että palveluntarjoaja maksaa veronsa itse. Jollei ole varma palveluntarjoajan kuulumisesta ennakkoperintärekisteriin, voi asian tarkistaa yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (www.ytj.fi)
Jos on epävarma, kuinka palkanmaksussa tulee toimia, kannattaa pyytä apua asiantuntijalta ja mielellään aina etukäteen. Esimerkiksi ilmoitus tuloverorekisteriin tulee antaa seuraavan kuun 5. päivän mennessä. Jos palkanmaksaja ei täytä työnantajan ilmoitusvelvollisuutta tai ilmoittaa tiedot väärin on hänellä korjausvelvollisuus ja lisäksi laiminlyönnistä määrätään sanktio.

Lue tästä aiemmin kirjoitettu blogi tulorekisteristä
Aiheuttaako tulorekisteri yrittäjälle lisäkustannuksia?