Rendia Oy muistuttaa, että veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on jo käsillä, mutta korjauksia voi tehdä eräpäivän jälkeenkin.
Eräpäivän jälkeen korjauksia ei voi tehdä sähköisesti vaan ne tehdään paperiseen ilmoitukseen, pyydä tähän apua asiantuntijalta. Voit säästää satasia!

Tässä alla listattuna tärkeimpiä kohtia, jotka veroilmoituksesta tulee tarkistaa.

1. Tarkista, että veroilmoituksesta ei puutu tuloja!

2. Toimi aikataulun mukaisesti. Myöhässä annettuun veroilmoitukseen Verohallinto voi määrätä korkeintaan 150 € korotuksen. Jos myöhästymiseen on ollut pätevä syy kuten sairaus, korotusta ei määrätä.

3. Oletko jättänyt ilmoittamatta vähäisiä (korkeintaan 5000 €) tuloja? Nyt sinulla on mahdollisuus korjata veroilmoituksen puutteellisuus ilman veronkorotusseuraamuksia. Jollet korjaa puutetta kirjallisen kehotuksenkaan jälkeen, määrätään tällöin 150 € veronkorotus.

4. Tee vähennykset, mutta muista, että perusteettomista vähennyksistä voi Verohallitus määrätä veronkorotuksen.

5. Voit vähentää matkakulut verotuksessa, vaikka et ole ollut koko vuotta töissä. Verohallinto pienentää tällöin automaattisesti omavastuuta.

6. Mikäli olet rakennusmies, työskentelet ns. erityisalalla. Muista vähentää matkakulut, ateriakorvaus ja työkalukorvaus. TÄRKEÄ: Ilmoita nämä kohdassa TULONHANKKIMISVÄHENNYS. Näin hyödyt enemmän.

7. Muista myös kotitalousvähennys, työasuntovähennys, tulonhankkimisvähennys.

8. Sinulla on oikeus veronmaksukyvyn alentumisvähennykseen, jos elämäntilanteesi on muuttunut (esim. sairaus, työttömyys tai elatusvelvollisuus)

9. Oletko jo palauttanut veroilmoituksen mutta jokin yllämainittu vähennys jäi tekemättä? Ei huolta, mikäli sinulta on jäänyt jokin vähennys ilmoittamatta, niin voit tehdä oikaisuvaatimuksen. Vuoden 2018 loppuun mennessä voi tehdä oikaisuvaatimuksen vuoden 2012 verotukseen.

10. Kysy asiantuntijalta apua. Rendia Oy on saanut onnistuneesti kumottua Verohallinnon päätöksiä, koskien työasuntovähennystä. Rakennusmiesten matkakuluista olemme onnistuneesti tehneet lukuisia oikaisuvaatimuksia. Olemme onnistuneesti saaneet muutettua verotusta luovutusvoittojen osalta, vaikka kuitit ovatkin olleet hukassa.